CEC a decis: partidele politice pot cheltui la anticipate maximum 20.707.070 lei, iar candidații independenți – maximum 108.950 lei

0
35

În campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, partidele politice pot folosi un maximum de 20 707 070 de lei, iar candidații independenți la funcția de deputat pot folosi maximum 108 950 de lei, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a stabilit în ședința de astăzi plafonul financiar pe care îl pot folosi partidele politice și candidații independenți în campania electorală a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În cazul candidaților independenți, membrii CEC au stabilit plafonul financiar plecând de la coeficientul de 0,05 la sută din salariul mediu pe economie – adică 43,58 de lei – pe care l-au înmulțit cu numărul maxim al grupului de susținere al candidatului independent – 2500. Astfel, suma maximă care poate fi folosită de un candidat independent este de 108 950 de lei.

În același timp, administrația electorală centrală a stabilit că plafonul financiar maxim pe care îl pot folosi  partidele politice este de 20 707 070 de lei. Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit această cifră plecând de la coeficientul din veniturile bugetare ale statului pentru anul 2021 pe care îl alocă formațiunilor politice care au înregistrat rezultate electorale.

Articolul precedentVotează și tu proiectul care crezi că trebuie promovat în etapa finală
Articolul următorSoroceni! Participați la consultările publice!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.