Ce trebuie să faci dacă ţi-a intrat o musculiţă beţivă în pahar

0
154

Mulți renunță la plăcerea de a bea băutura preferată atunci când musculițele bețive devin o prezență obișnuită, mai ales în sezonul cald. Este o decizie înțeleaptă, deoarece aceste insecte pot transporta bacterii periculoase, cum ar fi E.coli, Listeria sau Salmonella. Cu toate acestea, există o excepție notabilă: vinul. Nu este necesar să arunci vinul în cazul în care musculițe s-au strecurat în el, deoarece acesta conține de obicei între 8 și 14 procente de etanol. Alcoolul este un inhibitor natural pentru microbii, ceea ce îl ajută să reziste timp îndelungat în diverse recipiente.

Un fapt surprinzător este că germenii responsabili de intoxicații alimentare sunt sensibili la mediile acide, cum este cel al vinului. Aciditatea deteriorează practic ADN-ul lor, conform cercetărilor specialiștilor. De asemenea, acidul gastric poate să îi distrugă ulterior. Cu toate acestea, dacă nu vrei să riști, cea mai igienică abordare este să arunci băutura respectivă și să o înlocuiești cu una curată. Există și o metodă simplă pentru a scăpa de această problemă.

În cazul oricărei alte complicații, prevenția este cea mai bună metodă. Poți preveni apariția musculițelor bețive folosind câteva ingrediente obișnuite din bucătărie. Pașii sunt simpli.

Un prim pas este să realizezi o capcană cu oțet de mere. Umple un pahar sau un bol cu oțet de mere și acoperă-l cu folie alimentară, perforată cu câteva găuri mici. Mirosul produsului va atrage musculițele, dar ele nu vor mai putea ieși din recipient. Alternativ, poți folosi și vin roșu sau altă băutură alcoolică în loc de oțet de mere. Musculițele bețive vor fi atrase de miros și vor pătrunde în recipient, unde vor sfârși prin a se îneca în lichid. Astfel, nu te vor mai deranja în timpul savurării băuturii.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce să nu speli pe jos cu apă fierbinte
Articolul următorTrucul prin care putem să ne reînnoim șosetele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.