Condimentele au o anumită perioadă de durabilitate. Specialiștii susțin că rezistă o perioadă maximă cuprinsă între șase și douăsprezece luni, timp în care acestea pot fi folosite optim la gătit fără să își piardă din proprietăți. Iar dacă le consumi după expirare, poți observa că nu mai nici aromă și nici proprietățile binefăcătoare.
Pe lângă faptul că dau o aromă specială mâncării, este cunoscut faptul că anumite condimente te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Acestea sunt benefice în eliminarea toxinelor, dar și grăsimilor din organism. De asemenea, studiile efectuate până la ora actuală indică faptul că, spre exemplu, ardeiul iute accelerează cu până la 20% arderile din organism. Ardeiul iute face parte din categoria alimentelor termogenice, iar consumul lor transformă grăsimile în energie utilă și îmbunătățește digestia.
Un alt condiment extrem de apreciat este ghimbirul. El provine din Asia și din India și se estimează că este utilizat de peste 5.000 de ani. El poate fi folosit cu încredere la prăjituri, biscuiți și alte deserturi. Printre acțiunile sale asupra organismului, ghimbirul este un puternic antioxidant, acesta ajutând la relaxarea vaselor de sânge și stimulând circulația sangvină.