Ce se întâmplă dacă arzi un cățel de usturoi. Clipul care face furori pe Internet

0
178

Hrana poate fi un medicament, iar medicamentul poate deveni hrană – cuvintele celebre ale medicului grec Hipocrate, numit adesea părintele medicinei occidentale. El a fost primul care a recomandat usturoiul pentru tratarea diverselor afecțiuni, iar știința contemporană a validat multe dintre aceste efecte.

Strămoșii noștri obișnuiau să consume aproape zilnic, dacă nu chiar în fiecare zi, usturoi pentru a-și menține starea de sănătate. Impactul pozitiv al acestei plante, așa cum susținea medicul antic Hipocrate, a fost confirmat de cercetările ulterioare ale experților. Usturoiul poate aduce numeroase beneficii organismului uman, printre care amintim: protejarea împotriva răcelii, reducerea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de colesterol din sânge și întărirea sistemului imunitar.

Chiar dacă proprietățile usturoiului sunt cunoscute astăzi, puțini oameni știu ce se întâmplă atunci când această plantă este supusă procesului de ardere. Dacă nu ai folosit niciodată usturoiul pentru a ameliora durerile de dinți, poate fi momentul să încerci acest truc.

Un clip viral de pe rețelele sociale prezintă modul de activare a alicinei din usturoi. Atunci când arzi un cățel de usturoi cu coajă, alicina se declanșează. Același efect se obține și prin tocare sau zdrobire, după cum afirmă experții. După arderea usturoiului, alicina devine activă. Această substanță poate fi utilizată ca un antibiotic natural. Așadar, dacă ai dureri de dinți, poți folosi usturoiul ars pentru a masa gingiile până când acestea devin amorțite. Pe parcurs, zona se va vindeca, iar durerea de dinți va dispărea.

Usturoiul a fost folosit timp de mii de ani ca un condiment în bucătărie, conferind un gust distinct preparatelor preferate. Mai târziu, a fost recunoscut ca un tratament medical, în special în civilizațiile antice. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de adevăratele sale beneficii pentru sănătate.

video: facebook.com

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentA amestecat coajă de banană cu apă şi a lăsat lichidul două ore pe masă
Articolul următorCuriozități (I): Râde, dacă vrei să slăbești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.