Ardeii iuți sunt utilizați la scară largă în bucătării din întreaga lume. Dacă și ție îți plac, fără îndoială ai încercat să îi pregătești în conserve sau borcane pentru sezonul de iarnă. Fiecare gospodină are propria rețetă pe care o urmează pentru a se bucura de un rezultat perfect. Poți pune ardei iuți simpli în borcanele pentru iarnă sau îi poți pregăti sub formă de mix cu ardei care să nu fie picanți. Folosește produsele care îți plac și ai încredere în propriul tău gust. Dacă ești alergică la ardeii iuți, este bine să folosești mănuși cât timp lucrezi cu ei.
Există un ingredient pe care îl poți folosi pentru a schimba textura ardeilor iuți, în așa fel încât atunci când îi consumi să nu fie moi, ci tari. Este vorba despre zahăr sau mierea de albine, în funcție de preferințele pe care le ai.
Cum pregătești ardei iuți pentru iarnă
Playtech Știri îți prezintă în rândurile de mai jos o rețetă simplă de ardei iuți pe care o poți folosi pentru a pune legumele la murat pentru perioada rece din an.
Ingrediente:
- 500 grame ardei iuți
- 300 mililitri apă
- 300 mililitri oțet de 9 grade
- 3 lingurițe de sare pentru murături, neiodată
- 3 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere de albine
- 1 linguriță cu boabe de piper
- 3-4 căței de usturoi.
Mod de preparare:
- Se spală foarte bine și se pregătesc borcanele și capacele pentru ardeii iuți.
- Se spală, se șterg și se pun deoparte ardeii iuți.
- Se pune apă și oțet într-un vas de bucătărie.
- Se pune vasul de bucătărie pe aragaz, la flacără medie.
- Se adaugă sare, zahăr, căței de usturoi curățați și tăiați rondele și piperul.
- Se fierbe lichidul până sarea și zahărul se dizolvă complet.
- Se îndeasă bine ardeii iuți în borcane.
- Se așază o sită deasupra fiecărui borcan și se toarnă amestecul lichid fierbinte.
- Se închid borcanele ermetic cu capacele corespunzătoare.
- Se introduc borcanele la cuptorul preîncălzit și se sterilizează.
sursa: playtech.ro