Cazul tragic de la Fălești: oficial, numele sorocencei care a săvârșit accidentul este X

0
18043

După accidentul tragic de la Fălești, în urma căruia a decedat un copil de 10 ani, pe rețelele sociale și în unele surse media au apărut informații cu privire la identitatea tinerei de 24 de ani, originară din Soroca, care a spulberat pe trecerea de pietoni copilul care trecea drumul regulamentar, la „zebră”.

Mai mulți cititori ne-au telefonat la redacție și ne-au întrebat de ce nu publicăm numele tinerei de 24 de ani, iar unii chiar ne-au învinuit de faptul că ”ascundem persoana în cauză”. Or, în spațiul public au apărut nume și poze la acest subiect, pe care nu le confirmăm și nici nu le infirmăm.  Adevărul este că, unica sursă credibilă, în astfel de cazuri, sunt organele abilitate ale statului, iar noi, pentru a nu fi învinuiți de mușamalizare sau de răspândirea unor zvonuri, ne-am adresat ofițerului de presă a Inspectoratului de Poliție Fălești, Nadejda Molceanov. Iată ce ne-a declarat aceasta: „Întotdeauna am protejat datele cu caracter personal, în corespundere cu legea, și acest caz nu poate fi o excepție… Din câte știu eu, în spațiul public se vehiculează cel puțin trei variante de nume și prenume. Să așteptăm când judecata își va spune cuvântul”.

Altfel, informația care a fost făcută public este următoarea: Accidentul s-a produs în data de 2 decembrie, în jurul orei 07:30, pe traseul R-16, orașul Fălești. O femeie de 24 de ani, locuitoare a orașului Soroca, conducând automobilul de marca ”Mitsubishi”, trează, cu permis de conducere de categorie corespunzătoare,  din direcția satului Sculeni spre municipiul Bălți, ajungând la kilometrul 26, a efectuat manevra de depășire a două motocultoare, care staționau la trecerea pentru pietoni. Femeia, ignorînd marcajul rutier 1.1.1 „linia îngustă continuă” a tamponat cu partea dreaptă o fetiță de 10 ani, locuitoare a orașului Fălești, care traversa partea carosabilă regulamentar pe trecerea pentru pietoni. Impactul s-a produs pe banda de sens opus stânga, conform direcției de deplasare a motocultoarelor.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentIeftinirea curentului electric cu 25 la sută se amână, pentru sfârșitul săptămânii
Articolul următorLa Penetenciarul din Soroca s-a sinucis un tânăr de 20 de ani
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.