REȚETA DE ACASĂ: Carne de porc cu prune uscate

0
382

Ingrediente:

1 kg carne de porc
1 pahar prune sau caise uscate
5-6 căței de usturoi
150 gr slănină
Sare, piper

Mod de preparare:

Fructele uscate se opăresc, se înlătură sâmburii. Slănina cu usturoiul se dau prin mașina de tocat, se sărează și pipărează și se amestecă. Din tocătură se formează “franzeluțe” cu lungime de 5-7 cm și grosimea de 1 cm și se congelează. Carnea spălată și curățată de tendoane, se străpunge de-a lungul fibrelor și se împănează cu “franzeluțele” congelate și cu fructele uscate. Carnea împănată se sărează și pipărează și se învelește în folie de aluminiu. Se dă la cuptor la 180-200 grade C pentru 1-1,5 ore.
Când aproape e gata, folia se înlătură și preparatul se lasă la cuptor încă puțin pentru rumenire. Carnea se servește rece sau caldă, tăiată felii.

Vă dorește poftă mare Elena Tăbârță, eleva gr.33

 

Bucatar

Poftă mare!

Articolul precedentBine ați venit la Soroca: rute turistice pentru pelerini
Articolul următorTop 10 invenții din China Antică pe care le folosești și azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.