1 kg carne de porc
1 pahar prune sau caise uscate
5-6 căței de usturoi
150 gr slănină
Sare, piper
Mod de preparare:
Fructele uscate se opăresc, se înlătură sâmburii. Slănina cu usturoiul se dau prin mașina de tocat, se sărează și pipărează și se amestecă. Din tocătură se formează “franzeluțe” cu lungime de 5-7 cm și grosimea de 1 cm și se congelează. Carnea spălată și curățată de tendoane, se străpunge de-a lungul fibrelor și se împănează cu “franzeluțele” congelate și cu fructele uscate. Carnea împănată se sărează și pipărează și se învelește în folie de aluminiu. Se dă la cuptor la 180-200 grade C pentru 1-1,5 ore.
Când aproape e gata, folia se înlătură și preparatul se lasă la cuptor încă puțin pentru rumenire. Carnea se servește rece sau caldă, tăiată felii.