Care este cea mai ieftină mașină electrică fabricată în prezent în Europa?

0
482

În contextul amenințării mașinilor electrice mai accesibile făcute în China și a posibilei introduceri a unei taxe de către UE pentru importul acestora, mulți constructori auto europeni au intrat într-o adevărată cursă a dezvoltării unor modele cât convenabile. Iar primii care reușesc sunt cei de la Citroën. Noul Citroën e-C3 este cea mai ieftină mașină electrică fabricată în Europa, scrie newsweek.ro

Citroën a prezentat noul e-C3 spre sfârșitul lui 2023 și l-a lansat recent pe piața europeană cu un preț de bază de 23.300 €, TVA inclusă (fără ecobonus Rabla Plus sau de la 18.200 € cu ecobonus Rabla Plus 2024), ceea ce-l face cea mai ieftină mașină electrică fabricată în Europa. 

Proiectat de la început în jurul platformei globale native BEV Citroën „Smart Car Platform“, noul e-C3 se laudă cu o baterie de 44 kWh, care îi oferă o autonomie de până la 320 km (WLTP), și o reîncărcare rapidă la 100 kW DC de la 20 la 80 % din capacitate în numai 26 de minute.

C3 este cel mai popular model al mărcii și reprezintă 29% din volumul vânzărilor Citroën în Europa. De exemplu, în 2022, C3 a monopolizat 11% din totalul pieței europene de segment B.

Citește articolul integral pe newsweek.ro


Articolul precedentSpitalul Raional Soroca: Un an sub semnul modernizării și dezvoltării
Articolul următor„Pe aripi de cântec în La major” – o poveste de vis cu celebra soprană Tamara Balan
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.