Capela Corală „Doina” a prezentat un recital de muzică corală în fața elevilor de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”

0
420

   În cadrul tradiționalului festival „Mărțișor”, la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca a avut loc un concert extraordinar de muzică corală. Sub bagheta directorului artistic și prim-dirijoarei Ilona Stepan irepetabila Capelă Corală „Doina” a venit în fața celor prezenți (pe lângă elevii și profesorului au fost prezenți elevi și profesori de la Școala de Arte „Eugen Coca”, profesori de la Colgiul Pedagogic „Mihai Eminescu”) cu o suită de piese corale românești, ucrainene, rusești, evreiești, bulgare, găgăuze. La pupitrul dirijoral s-au perindat, în afară de doamna Stepan, mai mulți componenți ai coralei. Evoluția maieștrilor de la Chișinău a fost aplaudată la scenă deschisă de cei prezenți, iar florile recunoștinței nu s-au lăsat așteptate.

Emil GUȚU, directorul Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”: Mulțumim din suflet Capelei Corale „Doina” pentru evoluția excelentă și pentru sărbătoarea cu care ne-a bucurat. Pentru noi a fost o mare sărbătoare și îi așteptăm pe acești mari artiști și cu alte ocazii.

Ilona STEPAN, director artistic și pri-dirijoare a Capelei Corale „Doina”: Ne-a făcut plăcere să evoluăm în această mică-mare sală a instituției de învățământ, care are în componența noastră câțiva disciploi de mare valoare… Cu acest prilej consider că trebuie s-o pomenim cu un cuvânt bun și pe doamna Veronica Garștea, care zeci de ani a fost conducătoarea acestui minunat colectiv. Mai cu seamă că, anul acesta Capela Corală „Doina” împlinește 90 de ani de la fondare.

Domnul Emil Guțu, în semn de mulțumire a înmânat Diplome de muțumire doamnei Ilona Stepan și directoarei Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.