Când și unde vor fi vaccinați sorocenii împotriva Covid-19?

0
715

După ce acum o lună la Soroca a fost desemnată echipa responsabilă de organizarea procesului de imunizare cu vaccinul anti COVID-19, membrii acesteia au planificat unde și cum va avea loc vaccinarea în raionul Soroca.

“La prima etapă o să fie vaccinați medicii, ne-a declarat Vladimir Guțu, șeful Centrului de Sănătate Рublică Soroca și membru a echipei. Primul punct de vaccinare pe care îl vom crea la Soroca va fi la Spitalul Raional, unde se vor vaccina specialiștii din secția ATI și cei din secția de bolnavi COVID-19. Următoarea etapă se va face vaccinarea la Centrul de Sănătate Soroca, unde se vor vaccina medici de familie și alt personal medical, farmaciști, medicii stomatologi. Acolo va fi și și grupul mobil care se va deplasa la centrele de plasament, unde vor fi vaccinați angajații. Vor fi vaccinați totodată profesorii, polițiștii, polițiștii de frontieră, ș.a. Pe urmă, la a treia etapă, vor fi puncte de vaccinare la centrele de sănătate de la nivel rural, unde populația va fi vaccinată pe grupele de vârstă. Perioada va varia în funcție de loturile de vaccinuri livrate. Contează mult și ce fel de vaccinuri vom avea.”

Vladimir Guțu, șeful Centrului de Sănătate Рublică Soroca: Săptămâna viitoare sperăm ca vaccinul să ajungă în Republica Moldova. În ziua în care va ajunge la aeroportul din Chișinău, dacă va fi dimineață, până în seară vaccinurile vor ajunge și la Soroca, iar a doua zi dimineața se va începe vaccinarea și la noi.

Amintim că Republica Moldova a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul COVAX, dintre care 20% oferite gratuit și 30% prin intermediul mecanismului de partajare a costurilor cu prețuri preferențiale, acordate Republicii Moldova. Cea mai importantă sursă de asigurare a țării cu vaccinuri anti-COVID-19 va fi platforma COVAX, fiind un mecanism internațional supravegheat de cele mai importante autorități de sănătate din lume. Republica Moldova va beneficia de vaccin anti-COVID-19 și prin intermediul donațiilor din partea statelor partenere. La moment, Republica Moldova va beneficia de o donație de circa 200.000 de doze de vaccin din partea României.

Articolul precedentA fost aprobată atribuirea numelui regretatului medic lna Popescu Centrului de Sănătate de la Sоrоса-Nоuă
Articolul următorLebedele hrănite cu pâine se pot îmbolnăvi / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.