Camerele au înregistrat atacul cu rachete din Vinița, soldat cu peste 20 de morți. Cum încearcă Rusia să-l justifice? / VIDEO

0
514
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=5675558442476605&set=a.691027164263116

Clădirea din Vinița bombardată joi de armata rusă cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră ar fi fost folosită de oficiali militari ucraineni pentru a se întâlni cu furnizori de arme străini, susține Ministerul rus al Apărării, în încercarea sa de a justifica atacul care a ucis 23 de persoane, printre care și trei copii, informează digi24.ro.

Ucraina a negat că vreo țintă militară a fost lovită, declarând că atacul a ucis cel puțin 23 de persoane și a lovit un centru cultural folosit de veterani pensionari. Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării susține că atacul viza o clădire folosită de oificialii ucraineni pentru a se întâlni cu furnizori de arme străini.

„În data de 14 iulie, rachete Kalibr au fost lansate asupra Casei Ofițerilor din Vinița. Clădirea găzduia o conferință a comandamentului Forțelor Armate Ucrainene și reprezentanți ai furnizorilor de arme străini”, a declarat vineri general-locotenentul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, potrivit Reuters.

„Atacul a rezultat în eliminarea participanților”, a adăugat acesta. Momentul exploziei uneia dintre rachetele rusești care au lovit joi orașul ucrainean Vinița a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Pe imaginile publicate de agenția TPYXA se vede cum oamenii se aruncă la pământ sau o iau la fugă în căutarea unui adăpost.

Potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile ucrainene vineri dimineața, cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului cu rachete Kalibr, inclusiv 3 copii. Cel mai mic din aceștia avea doar 4 ani.

Rusia a negat în mod repetat că atacurile sale vizează ținte civile, în pofida muntelui de dovezi în acest sens. ONU spune că mii de civili au fost uciși în Ucraina de la declanșarea războiului pe 24 februarie, mulți dintre aceștia în atacuri deliberate împotriva populației ucrainene.

Momentul exploziei uneia dintre rachetele rusești care au lovit joi orașul ucrainean Vinița a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Pe imaginile publicate de agenția TPYXA se vede cum oamenii se aruncă la pământ sau o iau la fugă în căutarea unui adăpost. Una dintre camerele care au surprins scena este situată într-o piațetă din oraș, unde se află și o instalație de închiriat biciclete. Explozia nu este filmată direct, însă se vede exact momentul când are loc din reacția trecătorilor.

Prin cadru trec oameni în toate direcțiile, la un moment dat apar doi bicicliști, iar în secunda următoare toată lumea se aruncă la pământ sau o ia la fugă îngrozită. În cadrele filmate de camera video încep să apară bucăți de materiale, resturi purtate de suflul exploziei – ca și cum ar fi luate de un vânt puternic -, iar apoi întreaga scenă este acoperită de o umbră întunecată, probabil provenită de la norul de praf propagat de suflul exploziei.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.