Bucurie pentru zeci de copii. Ludoteca bibliotecii „Steliana Grama” a fost renovată / VIDEO

0
73

   Recent biblioteca pentru copii „Steliana Grama” din Soroca, a organizat o activitate frumoasă la care au participat familiile refugiate din Ucraina și utilizatorii bibliotecii. Cu prilejul redeschiderii ludotecii, a fost organizată o activitate în parteneriat cu Școala de Arte „E. Coca” și membrii grupului “Украинцы в Сороках”.

Datorită implicării în proiectul „Răspunsul de urgență pentru criza din Ucraina” implementat de Centrul de Drept al Femeilor, am redeschis ludoteca. Acest proiect pentru biblioteca noastră, a fost foarte așteptat, deoarece am avut necesitatea ca să avem lucruri de care au nevoie copiii. În urma proiectului, ludoteca a fost dotată cu tehnologii moderne cum ar fi: tablete, calculator, xbox de care copiii într-adevăr erau dornici de aceste jocuri electronice. Vreau să spun că toți s-au implicat activ, dar cel mai mult au fost implicați copiii. Biblioteca s-a transformat într-un paradis”, ne-a povestit Maria Purice, șefa bibliotecii pentru copii „Steliana Grama”.

Copiii din Ucraina s-au bucurat de cărțile noi primite în limba ucraineană, cărți care le lipseau foarte mult. Datorită acestui proiect, biblioteca a îmbogățit fondul cu 60 de volume pentru copii în limba ucraineană: enciclopedii, cărți cu povești, cărți distractive, cărți cu jocuri. La finele activității, copiii au avut parte de o masă dulce, la care au participat activ și au făcut cunoștință între ei.


Articolul precedentVezi în trei minute ce poți face în acest weekend / VIDEO
Articolul următorDe ce unii consideră că statul ar trebui să ne achite integral facturile la întreținere? / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.