Bucurie pentru elevi – Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă

0
849

  Ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală, a semnat un Ordin, conform căruia vacana de toamnă a elevilor se prelungește cu câteva zile. Aceasta va dura 9 zile, în perioada 23.10.2021 – 31.10.2021.

Scopul acestei decizii este prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal.

Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții, pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.