BACALAUREAT 2019: Zece elevi susțin primul examen la Soroca.

0
672
Foto: arhiva OdN

Astăzi se dă startul sesiunii de Bacalaureat 2019. Elevii alolingvi susțin prima probă de examen din sesiunea de Bacalaureat din acest an la limba și literatura română.

Potrivit informațiilor oferite de Direcția Învățământ, la Soroca, 10 candidați sunt admiși la examenul de astăzi. Aceștia sunt elevi la LT “Aleksandr Pușkin”, cu predare în limba rusă.

În total, în raionul Soroca, au fost admiși la sesiunea de Bacalaureat 302 de candidați, elevi la liceele și colegiile din raion (în țară sunt admiși în total 17000 de candidați ).

Aceștia vor susține examenele în două Centre de BAC create la Soroca: unul la LT “Constatin Stere” (147 candidați), iar altul la LT „Petru Rareș” (155 candidați).

La 7 iunie va avea loc proba de examen la limba de instruire.

Examenul la limba străină va fi susținută pe data de 11 iunie.

La 14 iunie, candidații de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, iar candidații de la profilul umanist – la istoria românilor și universală.

Pe data de 18 iunie se va desfășura proba de examen la alegere: geografia, chimia, istoria românilor și universală, informatica, biologia, matematica, fizica.

Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe data de 21 iunie.  Candidații vor susține proba de examen la limba maternă: bulgară, găgăuză, ucraineană.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de resort, testele de examen vor fi verificate în perioada 4 – 25 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la data de 26 iunie. Candidații la Bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 26-27 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.