Autobuzele școlare cedează gheței de pe drumuri

0
16

Din cauza poleiului și a gheței care s-a format pe drumuri, astăzi au ajuns la școală doar șase autobuze școlare, din cele 20 puse în circulație. Astfel, mai mulți elevi din raion au fost nevoiți să rămână acasă sau să facă cale întoarsă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit șefului Direcției Generale Învățământ, Ghenadie Donos, în asemenea situație s-au pomenit copiii din satul Bădiceni. Din cauza drumului anevoios, autobuzul nu a reușit să urce un deal. Ultimele date prezentate de către Direcție, arată că 394 de elevi nu au fost transportați la instituțiile de învățământ, iar rutele au fost suspendate.

„La școlile de circumscripție au ajuns autobuzele din localitățile Soloneț, Stoicani, Egoreni-Soroca, Ocolina-Soroca, Niorcani-Visoca, Mălcăuți-Dărcăuți-Vasilcău, Inundeni, Ruslanovca-Vasilcău, Visoca”, ne comunică domnul Donos.

Specialistul a precizat că situația este sub control și monitorizată de către Direcție. „În fiecare autobuz au fost instalate camere de supraveghere. Astfel, suntem mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în raion. Deseori, dacă camera nu funcționează, înseamnă că autobuzul nu este utilizat”, a spus șeful Direcției Învățământ.

Toate autobuzele vor fi repuse în circulație odată cu stabilizarea vremii.

Reamintim că, în raionul Soroca sunt transportați la școlile de circumscripție în total 937 de elevi. La început de an, elevii din Floriceni nu au ajuns la școală din cauza zăpezii. Vezi știrea AICI.

Articolul precedentCine îl poate opri pe Dodon?
Articolul următorFotografia Zilei – Nistrul înghețat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.