Elevii din Floriceni nu au ajuns la ore din cauza zăpezii

0
99
După învățătură și răsplată: 15 zile de vacanță pentru elevi!
După învățătură și răsplată: 15 zile de vacanță pentru elevi!

Temperaturile scăzute afectează mai puțin activitatea școlilor din raion, însă îngreunează regimul de lucrul al autobuzelor școlare. Probleme legate cu transportul elevilor spre școală au fost înregistrate în satul Floriceni, comuna Căinarii Vechi.

Potrivit lui Ghenadie Donos, șeful Direcției Învățământ, cu toate că drumurile nu sunt curățate în totalitate, nu au fost înregistrate careva probleme grave. “Toate autobuzele școlare au ajuns la destinație. Din cei 937 de elevi din raion, doar câțiva lipsesc de la ore. Unele probleme cu transportul au fost anunțate la Căinarii Vechi. În rest, instituțiile de învățământ își continuă activitatea”, ne-a asigurat domnul Donos.

Contactat de către Observatorul de Nord, directorul gimnaziului „Andrei Porcescu” din Căinarii Vechi, Grigore Marinescu, ne-a comunicat că elevii din satul Floriceni nu au fost transportați la școala din comună din cauza că drumul este anevoios și nu a fost dezăpezit. „Nu am riscat să îi aducem astăzi la școală. Drumul măsoară 11 km. Dacă se va reuși curățarea străzii până mâine, atunci copiii se vor prezenta la ore”, a precizat domnul Marinescu.

15 elevi din Floriceni sunt transportați la școala de circumscripție din Căinarii Vechi, raionul Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.