Atenție la hoți: aceștia vă pot fura covrigul, iar Dvs. să rămâneți cu… borta

0
56

 

Întâmplarea pe care vreau să v-o povestesc în continuare a avut loc într-o zi de duminică, în centrul orașului, la oprirea de autobuze, situată peste drum de piața alimentară… O doamnă în vârstă a scos din buzunar niscaiva bancnote pentru a le număra și vedea câte i-au rămas sau mai știu eu pentru care necesitate. La un pas de ea se aflau doi tineri. Primul din ei era înalt și slăbuț, al doilea — josuț, plinuț și cu căștile în urechi. Cel josuț hotărî să profite de imprudența și vârsta înaintată a femeii: îi smulse paralele din mână, cu gând să se pricopsească. Din câte se știe, pensia celor de la țară e destul de mică, din care motiv bătrânii sau bătrânele nu se despart cu una-cu două de banii lor. Revoltată la culme, țăranca îl înșfăcă de braț cu dreapta și prinse a-l croi cu toiagu-i noduros, pe care-l ținea în stânga:

− Banditule, în toiul zilei și în văzul tuturor voiești tu să mă jefuiești?!!!

O doamnă tânără și neînfricată, dar și umblată prin lume, din câte am înțeles, sări în ajutorul victimei sau, altfel spus, a păgubitei, agățându-se de haina pungașului:

− Oameni buni! Nu-i permiteți să fugă, chemați poliția!

Cât ai zice pește, trecătorii s-au strâns roată în jurul lor: mâna-lungă nu mai avea cum s-o șteargă. Spre marele său nenoroc, ca din pământ, apăru și un om al legii, îmbrăcat în uniformă, care-l luă în primire…

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa, și-am încălecat pe-o roată și v-am spus povestea toată. Să vă zic acum și morala, chiar dacă povestea nu-i fabulă. Rar om căruia gologanul să nu-i facă cu ochiul. Astfel stând lucrurile, nu-l scoateți din nodul basmalei unde se întâmplă și față de cine se întâmplă, caci toți vor sa mănânce, dar nu toți vor să și lucreze. Cu alte cuvinte, fiți mai atenți, mai cu băgare de seamă, că vi se ia covrigul și rămâneți cu… borta. (Valeria Romașcan, elevă în clasa a XII-a “A” la IPLT “Ion Creangă” din orașul Soroca, membră a Cercului de Jurnalism și Științe ale Comunicării)

 

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Articolul precedentLa Zastânca s-a desfășurat Săptămâna Transparenței
Articolul următorUE // Susținerea Uniunii Europene se simte și la Edineț / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.