„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe unicul Său Fiu L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3, 16).

0
338

  În moartea şi învierea lui Hristos, în care s-a arătat suprema iubire a lui Dumnezeu, noi suntem mântuiţi. A fi mântuit înseamnă a fi liber de păcat, a trăi în Hristos, participând astfel la viaţa divină, înseamnă deci a-L cunoaşte şi a-L iubi pe Dumnezeu, a cunoaşte şi a iubi pe semenii noştri. Iar puterea de a face aceasta o primim tot de la Dumnezeu, prin credinţă, prin Sfintele Taine (îndeosebi prin dumnezeiasca Euharistie, prin care îl primim pe Hristos înviat în sufletele noastre), prin rugăciune, prin post şi înfrânare de la tot ceea ce este rău în noi și în jurul nostru. Pentru că păcatul, deşi a fost biruit de Hristos prin învierea Sa, rămâne totuşi o realitate tristă în cei care nu sunt ai lui Hristos sau îi aparţin doar cu numele de creştin.

Fie ca Lumina Sfintei Învieri să vă umple de pace şi bucurie, iar Hristos-Domnul, Care a murit şi înviat pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mântuire, să înrădăcineze în sufletele tuturor dreapta credinţă, să aducă în fiecare casă belşugul şi fapta de milostenie, dragostea şi preţuirea între părinţi şi copii, duhul iertării şi al iubirii între semeni!

Cu aceste urări, vă îmbrățișez cu dragoste deplină întru Iisus-Domnul, dorindu-vă să petreceţi creştineşte Sfintele Paşti, luând parte la slujbele bisericeşti din această perioadă pascală, împărtăşindu-vă cu Trupul şi Sângele Mântuitorului şi luminându-vă duhovniceşte cu Sfânta Lumină a Învierii lui Hristos. HRISTOS A ÎNVIAT!

Preot HULUȚĂ-SAFTIUC Sorin George, parohul bisericii “Sfinții Martiri Brâncoveni”, Soroca

Articolul precedentO sâmbătă a Paștelui reușită pentru echipele sorocene, dar… De ce Ion Sulă vorbește cu Gheorghe Izmană în limba rusă?
Articolul următorDarul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.