Astăzi, la ora 23:38, va începe iarna astronomică – până acum au fost doar „probe”

0
16193

Iarna astronomică începe astăzi, la ora 23:38 de minute, odată cu Solstițiul de iarnă. Adică, de astăzi emisfera nordică a planetei se află în cel mai îndepărtat punct faţă de soare. Pe de altă parte, în emisfera sudică, 21 decembrie marchează solstiţiul de vară sau ziua în care partea sudică a planetei se află la cel mai apropiat punct de Soare.

Astfel, Solstiţiul de iarnă marchează începutul iernii astronomice, precum şi începutul celor mai reci trei luni din an, în emisfera nordică. De mâine, ziua va începe să crească şi va ajunge egală cu noaptea la echinocțiul de primăvară, din martie 2023.

Apropo, Solstiţiul de iarnă era celebrat de vechii daci prin sacrificarea porcului, obicei care s-a păstrat până în ziua de azi și este legat acum de sărbătoarea Crăciunului. Dacii se situau prin acest ritual de partea luminii în lupta cu întunericul, în cea mai scurtă zi din an.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPoliticienii ruși despre declanșarea unei ofensive mari în Ucraina – unii zid „DA, iar alții – „BA”
Articolul următor5.000 de lei – acesta este costul unui iepure de câm vânat ilegal
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.