Andrei Spânu: Avem rezerve de gaze pentru două luni, iar în fiecare zi stocul se completează

0
104

În cadrul conferinței de presă la tema situației energetice din Republica Moldova, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că, pe viitor, autoritățile nu vor anunța volumul de gaze stocate, pe motive de securitate.

La ziua de astăzi, Republica Moldova achiziționează gaze doar de pe alte piețe decât Gazprom, iar stocurile existente ne acoperă două luni de consum de gaze. Referitor la aprovizionarea cu gaze a malului stâng, oficialul a menționat că GAZPROM-ul a fost anunțat despre decizia că toate volumele de gaze vor merge în Transnistria, care trebuie să facă și achitările. Partea rusă a fost de acord cu aceasta și, implicit, Tiraspolul poartă toată răspunderea în materie de achitare.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentUltima oră! Prețul la curentul electric ar putea scade, până la 4 lei/kWh, chiar în zilele apropiate
Articolul următorLumina a clipit, din nou, la Soroca, dar nu s-a stins. Perocilul deconectărilor persistă.
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.