Alimentul de Paşte care aduce noroc şi belşug în casă. Nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare

0
2844

Sărbătorile pascale ortodoxe nu trec niciodată fără a fi marcate corespunzător de gospodine. Știm deja că româncele sunt foarte dedicate, când vine vorba despre pregătirea meselor pentru astfel de ocazii. Unele preparate care se servesc sunt tradiționale, altele se pregătesc pentru a atrage norocul în casă.

Un astfel de exemplu este azima sau pasca. Pâinea nedospită, consumată inițial de mozaici de Paște și, apoi, folosită de catolici și de Biserica armeană la împărtășanie, este unul dintre preparatele despre care se spune că nu trebuie să lipsească de pe masă de sărbători, fiindcă aduce mare noroc în familie. În rândurile de mai jos, îți prezentăm o rețetă deosebită de pască pentru masa de Paște. Ai nevoie de câteva ingrediente accesibile. Timpul de coacere durează în jur de 50 de minute. Iată cum trebuie să procedezi pentru a obține un desert ca în cărțile de bucate!

Rețetă de pască pentru Paște. Listă ingrediente

  • 600 g brânză de vaci grasă
  • 100 g smântână (12 % grăsime)
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 6 linguri făină
  • 180 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g stafide
  • 1 pliculeț praf de copt
  • sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri esenţă vanilie
  • 1 lingură cacao (pentru decor)

Rețetă de pască pentru Paște. Mod de preparare

  1. Se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în vase de bucătărie separate.
  2. Se adaugă în gălbenușuri, treptat, și se mixează: zahăr, unt și praf de sare.
  3. Se adaugă în compoziția obținută, treptat: brânza, smântâna și faina alături de praful de copt.
  4. Se mixează compoziția până când toate ingredientele se omogenizează și se lasă deoparte.
  5. Se bat albușurile din celălalt vas de bucătărie foarte bine, până obținem o spumă tare.
  6. Se toarnă albușurile bătute în compoziția cu gălbenușuri, amestecând de jos în sus cu o spatulă.
  7. Se adaugă esența de vanilie și coaja de lămâie și se amestecă ușor compoziția.
  8. Se adaugă, la final, stafidele, amestecând ușor pentru ca aluatul să nu-și piardă textura aerată.
  9. Se tapetează tava rotundă cu puțin unt și se pune cuptorul la încălzit la 200 grade.
  10. Se toarnă compoziția în tava rotundă și se dă la copt, circa 50 minute, la 180 grade.

Pasca de Paște poate fi feliată doar după ce s-a răcit. Este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Toată lumea de la masă va fi mulțumită de aroma desertului.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent500 de kg de ajutor: Elevii liceului ”Ion Creangă” au participat și în acest an la ”Masa Bucuriei” / VIDEO
Articolul următorDe ce e bine să pui ceapă și usturoi verde pe masa de Paște
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.