Aeroportul din Mărculești are viitor. Va primi statutul de „internațional” și va fi orientat spre piața aeriană low-cost

0
242

  Ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Mărculești. În cadrul întâlnirii cu administrația aeroportului, ministrul a declarat că în scurt timp, va înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025.

   Oficialul a spus că „…este în proces elaborarea Planului de dezvoltare a aeroportului –  mai este nevoie de elaborat proiectul tehnic al Terminalului de pasageri și Caietul de sarcini, proiectul tehnic al aerodromului, inclusiv amplasarea obiectelor noi de infrastructură – parcare, drumuri de acces, terminal… Acest proiect are prioritate pentru că are potențial și mai ales o facem pentru: dezvoltarea economică a întregii zone; noi locuri de muncă; concurență în domeniul aeroportuar din țară, inclusiv atragerea companiilor low-cost cu oferte atractive pentru cetățeni „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.