A turnat sare în toaletă și a lăsat așa 3 ore. Află ce s-a întâmplat după

0
356

Baia, la fel ca bucătăria, necesită o curățare atentă, iar soluțiile naturale sunt de mare ajutor. Sarea este bună nu numai în bucate, ci poate avea mari întrebuințări multiple și în curățarea casei. Sarea nu este folosită doar ca ingredient în mâncare sau în înfrumusețarea pielii sau a părului, ci și în alte scopuri. Dacă până acum oțetul sau bicarbonatul de sodiu rămân erau „vedeta” în curățenie, acum sarea este ingredientul în centrul atenției.

Astfel, dacă pui sare în toaletă și lași a așa trei ore să acționeze, vei observa un lucru minunat. Vei obține o toaletă curată, fără pete de calcar. Toarnă, așadar, aproximativ 100 de grame de sare grunjoasă în toaletă și presară-o și pe marginile toaletei. O lași să acționeze trei ore, apoi speli toaleta.

Cel mai bine ar fi să lași sarea să acționeze toată noaptea, pentru ca acțiunea de curățare să fie mai eficientă. În loc de sare poți folosi bicarbonatul de sodiu, după preferințe. Se amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie și vei economisi bani pentru a avea rezultate mai bune decât produsele chimice pe care le poți găsi în supermarket.

Dacă ai probleme și cu țevile vechi care emană un miros neplăcut, trebuie să torni un pahar de sare în toaletă și în cazul în care acesta. O astfel de curățare trebuie făcută în fiecare zi în acest caz, vreme de o săptămână, după care torni o lingură de sare în toaletă numai o singură dată pe lună.

Sarea se poate turna și în scurgerea de la baie, când există un blocaj. Se pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită, care se toarnă în canalizare. Nu uita însă că sarea cu apă clocotită nu se poate turna în instalațiile de faianță și porțelan, întrucât astfel de instalații nu o tolerează.

Și făina mai poate fi de ajutor la baie, dacă freci cu ea chiuveta murdară. Se folosește apoi o cârpă umedă pentru a curăța excesul, însă ai grijă să nu îl arunci în scurgere, căci s-ar putea înfunda la contactul cu apa. Chiuveta va arăta apoi ca nouă, iar metoda îți va permite să elimini complet petele și încrustațiile care rămân pe suprafața chiuvetei, făcând-o să arate mereu murdară.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentConcursul „Gutuia de Aur/Le Coing d`Or” și-a desemnat învingătorii. Premiul Mare, Premiul I și Premiul III au revenit elevilor de la LT „Constantin Stere”
Articolul următorCele trei condimente secrete pentru o saramură perfectă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.