A pus două felii de măr în mâncarea în care scăpase multă sare, câteva minute mai târziu s-a întâmplat ceva neașteptat

0
1709

Foarte multe persoane știu cât de benefice pot fi merele. Aceste fructe se remarcă printr-un conținut ridicat de fibre si antioxidanti, beta-caroten si vitamina C. În plus, acestea au și un conținut scăzut de calorii. Însă, se pare că acestea stau și la baza unor trucuri utile în bucătărie.

Ce faci dacă ai scăpat prea multă sare în mâncare

Mărul te salvează și în momentul în care puneți mult prea multă sare într-o supă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva felii de măr într-o oală și să le lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Acestea vor absorbi sarea în exces. Puteți apela la acest truc și în momentul în care ați preparat o mâncare cu sos. Veți fi uimit de rezultat.

Alte trucuri cu mere

Foarte puține persoane știu că merele pot ajuta la păstrarea prăjiturii pufoase și proaspete. Din acest motiv, o bună parte din gospodine optează pentru așezarea acestora lângă o prăjitură cumpărată sau făcută în casă.

De asemenea, acest fruct are propietarea de a grăbi procesul de coacere a unor fructe. Spre exemplu, dacă aveți banane verzi, puteți să puneți mere lângă ele. În acest fel, acestea se vor coace foarte repede și într-un timp scurt. Însă, există și alte fructe care fac rabat de această regulă. Printre ele se numără ananasul și portocalele.

O bună parte din gospodine apelează la ajutorul acestui fruct și în momentul în care zahărul brun s-a întărit. Tot ce trebuie să faceți este să puneți zahărul brun alături de măr într-o pungă. Ulterior, mutați punga într-un loc uscat, unde va sta timp de câteva zile. După ce timpul trece, veți observa că zahărul va putea fi din nou refolosit. Așa veți putea face cele  mai gustoase prăjituri.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Ion Druță nu și-a dorit mausoleu, nici cavou în “Lumânarea recunoștinței”…
Articolul următorCu ce să stropești merele de viermi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.