Foarte multe persoane știu cât de benefice pot fi merele. Aceste fructe se remarcă printr-un conținut ridicat de fibre si antioxidanti, beta-caroten si vitamina C. În plus, acestea au și un conținut scăzut de calorii. Însă, se pare că acestea stau și la baza unor trucuri utile în bucătărie.
Ce faci dacă ai scăpat prea multă sare în mâncare
Mărul te salvează și în momentul în care puneți mult prea multă sare într-o supă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva felii de măr într-o oală și să le lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Acestea vor absorbi sarea în exces. Puteți apela la acest truc și în momentul în care ați preparat o mâncare cu sos. Veți fi uimit de rezultat.
Alte trucuri cu mere
Foarte puține persoane știu că merele pot ajuta la păstrarea prăjiturii pufoase și proaspete. Din acest motiv, o bună parte din gospodine optează pentru așezarea acestora lângă o prăjitură cumpărată sau făcută în casă.
De asemenea, acest fruct are propietarea de a grăbi procesul de coacere a unor fructe. Spre exemplu, dacă aveți banane verzi, puteți să puneți mere lângă ele. În acest fel, acestea se vor coace foarte repede și într-un timp scurt. Însă, există și alte fructe care fac rabat de această regulă. Printre ele se numără ananasul și portocalele.
O bună parte din gospodine apelează la ajutorul acestui fruct și în momentul în care zahărul brun s-a întărit. Tot ce trebuie să faceți este să puneți zahărul brun alături de măr într-o pungă. Ulterior, mutați punga într-un loc uscat, unde va sta timp de câteva zile. După ce timpul trece, veți observa că zahărul va putea fi din nou refolosit. Așa veți putea face cele mai gustoase prăjituri.
sursa: playtech.ro