A fiert ouă în apă minerală și rezultatul a uimit-o. Ce vei observa după doar câteva minute, trucul e genial

0
328

O gospodină a ales să înlocuiască apa plată în care fierbea ouăle cu apă minerală. Ce a descoperit ulterior a convins-o să modifice modul de preparare a acestora. Află în rândurile de mai jos cum poți folosi trucul cu apă minerală pentru a-ți ușura munca. Ce beneficii prezintă produsul.

Ce se întâmplă dacă fierbi ouă în apă minerală

Ouăle fierte sunt o alegere potrivită pentru persoanele care vor să aibă o alimentație săracă din punct de vedere caloric. Au o mulțime de beneficii pentru organismul uman, fiind bogate în proteine slabe. Multe românce preferă să le consume sub formă fiartă decât prăjită, pentru a evita folosirea uleiului.

În mod clasic, ouăle se fierb în apă plată. Cu toate acestea, mai există o variantă de a le fierbe, anume în apă minerală. Această metodă poate fi folosită pentru a-ți ușura munca la finalul procesului. Dacă fierbi ouăle în apă minerală, vor fi mai ușor de decojit fiindcă învelișul exterior nu va fi poros.

Ce beneficii poate să îți aducă apa minerală

Unele gospodine preferă să fiarbă ouăle în apă minerală, observând de-a lungul timpului că produsul are impact semnificativ asupra mâncărurilor. Știai, de exemplu, că apa minerală poate schimba gustul ouălor? Aceasta le oferă o aromă ușor diferită în comparație cu cea pe care o au dacă sunt fierte în apă plată.

Diferența între aroma unui ou fiert în apă plată și a unui ou fiert în apă minerală nu este mare, însă se simte. Compoziția minerală a produsului poate să conțină urme de calciu, magneziu sau sulfat, care au un anumit impact asupra ouălor, schimbându-le foarte ușor gustul final.

Ouăle fierte în apă minerală pot să prezinte și un aspect diferit. Vor avea o coajă mai dură, dar mai puțin poroasă datorită cantității ridicate de minerale din apă. Apa minerală poate să contribuie la îmbunătățirea valorii nutriționale a ouălor. Nu mai vorbim despre faptul că ouăle reprezintă de la sine o sursă bogată de nutrienți, indiferent cum sunt fierte.

Nu există o regulă generală privind modul în care trebuie fierte ouăle pentru a beneficia de nutrienții pe care îi prezintă în compoziție. Unele gospodine preferă apa plata, altele apa minerală. Este bine, totuși, să ții cont de aspectele expuse în rândurile de mai sus dacă vrei să pui în aplicare trucul legat de decojire.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCine sunt cele două persoane împușcate în Aeroportul Internațional Chișinău?
Articolul următorФЕЙК: В Молдове наличные деньги уберут из оборота
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.