A decedat scriitorul și autorul ideii Lumânării Reconoștinței, Ion Druță. Avea 95 de ani…

0
1050

  La Moscova, departe de Câmpia Sorocii, de care a fost legat sentimental și nu numai, la vârsta de 95 de ani a decedat scriitorul Ion Druță.

Platpu sau fundația ce atîrnă deasupra prăpastiei, pe care este amplasat monumentul “Lumânarea recunoștinței” și cele peste 600 de scări ce duc spre ea, sunt construite sub conducerea eroinei noastre.

Vă reamintim că Ion Druță s-a născut în satul Horodiște, în anul 1928, și este autorul ideii construcției monumentului Poetului Anonim numit Lumânarea Reconoștinței, inaugurată la 27 martie 2004, pe un deal pitoresc din preajma Podului Bechir, la intrarea în muicipiul Soroca și inspirată din balada populară ,,Mioriţa” – opera de vîrf a creaţiei populare române, ,,cea mai frumoasă epopee pastorală din lume” (Alecu Russo), creată şi șlefuită de poeții anonimi timp de secole.

Dumnezeu să-l odihnească în pace…

 

 

Articolul precedentFlori și cuvinte de recunoștință pentru oamenii în etate din raionul Soroca / VIDEO
Articolul următorМитинг-реквием, организованный Еврейской Общиной города Сороки, прошел в Косэуцком лесу
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.