La Soroca au fost instalate patru tuneluri de dezinfectare contra Covid-19

0
1069
https://www.facebook.com/SorocaCR/
https://www.facebook.com/SorocaCR/

Autoritățile locale anunță despre procurarea a patru tuneluri de dezinfectare contra Covid-19, trei de către Consiliul Raional și unul de Primăria municipiului Soroca. Acestea sunt amplasate la intrarea în secțiile internare, boli cronice și boli contagioase a Spitalului Raional Soroca “Anatolie Prisacari” și la Centrul de Sănătare Publică Soroca. 

Dispozitivele reprezintă o încăpere prin care oamenii pot trece și câteva secunde sunt de ajuns pentru “reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Aceste echipamente asigură o protecție sporită personalului datorită pulverizării de soluție dezinfectantă, radiațiilor ultraviolete și covorului impregnat cu soluție pe bază de clor.”

Menționăm totodată că isteria procurării tunelurilor dezinfectante are loc și în spitalele din alte țări, care în criză de echipamente reale caută tot felul de produse. Prețul unui astfel de produs este de 60 mii de lei.

“În vremuri de criză, panica și emoțiile devin mai puternice decât orice argument științific. Așa s-a ajuns ca în spitalele din România să fie instalate niște cuști din plastic în care ești stropit cu dezinfectant și sterilizat cu cel mai puternic tip de ultraviolete (UV-C). Combinația sună atât de spectaculos, încât aproape nimeni n-a mai stat să se întrebe dacă aceste dispozitive, numite tuneluri dezinfectante, sunt cu adevărat eficiente” scrie recorder.ro

Producătorii acestor tuneluri admit că dispozitivele lor n-au nicio bază științifică, dar mai bine să face ceva decât nimic. 

“Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la folosirea tehnologiei UV-C în prezență umană. „Lămpile cu lumină UV-C nu ar trebui folosite pentru a steriliza mâinile sau alte suprafeţe ale pielii, întrucât radiaţiile UV-C pot cauza iritaţii”, se arată într-un document prin care OMS combate mai multe mituri cu privire la COVID-19” mai notează Recorder.


Articolul precedentAflați despre ce puteți citi în ziarul Observatorul de Nord de astăzi
Articolul următorDe ce sărbătorim Paştele în fiecare an la dăți diferite?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.