Dezbateri electorale Maia Sandu – Alexandr Stoianoglo. Echipele celor doi candidați au convenit asupra Regulamentului

0
96

Dezbaterile electorale dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10. Echipele celor doi candidați au convenit asupra Regulamentului de organizare a dezbaterilor electorale, informează moldpres.md

 Staff-urile celor doi candidați – Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, au stabilit regulile după care se vor desfășura dezbaterile de duminică. Astfel, părțile au agreat ca dezbaterile să nu aibă moderator. Candidații vor avea dreptul să pună întrebări și să răspundă fie în limba română, fie în limba rusă.

 Ordinea intervențiilor va fi stabilită prin tragerea la sorți înainte de începerea dezbaterilor.

 De asemenea, echipele celor doi concurenți electorali au convenit că fiecare candidat va fi însoțit de 5 membri ai echipei care vor sta în afara platoului de filmare, de un cameraman și un fotograf din partea staff-urilor. Fiecare candidat va avea un reprezentant responsabil să monitorizeze respectarea timpului alocat pentru întrebări, răspunsuri și replici.

Candidații nu vor îndemna la ură, la război sau agresiune. Se interzic mesaje de ură națională, rasială sau religioasă, incitare la discriminare, separatism teritorial, violență publică sau alte manifestări care atentează la regimul constituțional.

Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” va transmite dezbaterile integral, în direct, fără a interveni în conținutul acestora.

Dezbaterile electorale vor include câte un mesaj de salut adresat alegătorilor, întrebări reciproce și câte o adresare finală. În cazul în care timpii alocați pentru cele trei etape nu sunt consumați integral, aceștia nu se vor recupera.

Pe 27 octombrie, va avea loc prima dezbatere electorală dintre cei doi candidați Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo care au acces în turul doi al scrutinului prezidențial. 


Articolul precedentCurs valutar, 25 octombrie: leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc
Articolul următorCei mai mulți bani pentru un vot a cheltuit Natalia Morari – 192 de lei, iar cel mai puțin a plătit Alexandr Stoianoglo – 12 lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.