Dacă la început ai putea să consideri că este o glumă, se pare că un praf de sare ar putea fi secretul unui ceai perfect, absolut delicios, potrivit unei chimiste din Statele Unite ale Americii. Potrivit Daily Mail, dr. Michelle Francl, chimistă din Statele Unite ale Americii, susține că a descoperit secretul unui ceai perfect, iar rețeta ei include adăugarea unui praf de sare și a unei cantități mici de lapte cald. Mai mult de atât, ea a oferit și niște explicații pentru folosirea acestor ingrediente, scrie Digi world.
Conform sursei citate, adăugarea unui vârf de cuțit de sare în ceai ajută la blocarea mecanismului chimic care determină gustul amar al ceaiului. Iar știința pare să fie de partea ei, întrucât oamenii de știință au explicat că taninii din ceai eliberați în timpul infuzării au rolul de a activa gustul de amărăciune. Adăugând sare, însă, ionii de sodiu stopează capacitatea de a simți acest gust neplăcut.
Citește articolul integral pe Digi world.