În ultimii ani, mediul online a devenit gazda unei colecții uriașe și în continuă creștere de trucuri, sfaturi și recomandări culinare, de înfrumusețare, de îngrijire a casei, iar lista poate continua. Dintre acestea, un truc simplu a stârnit un val uriaș de interes și reacții din partea internauților. Dornic să afle singur dacă este mit sau realitate,un tânăr a făcut un experiment: a pus folie de aluminiu peste bananele pe care le avea acasă.
Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu peste banane
Știm că banenele tind să se coacă într-un timp foarte scurt. Folia de aluminiu poate încetini însă acest proces, așadar, poate fi folosită pentru a le face să reziste mai mult. Trucul este cât de poate de simplu. Tot ce trebuie să faci este să tai o bucată mică de folie pe care să o înfășori apoi în jurul tulpinii fructelor. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de coacere prin crearea unei bariere ce reduce eliberarea gazului numit etilenă, care face ca bananele să se coacă mai repede.
Alte utilizări
Folia de aluminiu este un element ce nu lipsește din bucătăriile românilor, are o listă lungă de utilizări. În mod surprinzător, acest produs de uz casnic nu este bun doar pentru acoperirea mâncărurilor abia scoase în cuptor. Înfășoară unele alimente cu folie de aluminiu și pune-le în frigider. Ajută la etanșarea umezelii și a aerului, păstrând prospețimea legumelor precum țelina, dovlecelul și broccoli. Puțini știu că poate fi folosită pentru ascuțirea foarfecelor tocite. Pliază mai multe straturi de folie și taie-le cu foarfeca. Astfel, lamele sale se vor ascuți.
sursa: playtech.ro