Ce înseamnă dacă fructele din magazine au un praf alb pe ele. Este bine sau nu să le cumperi?

0
290

Toamna este anotimpul recoltelor bogate, al fructelor și legumelor extrem de parfumate și gustoase, perfecte pentru dulceață, zacuscă sau gemuri. În luna octombrie, una dintre vedetele sezonului sunt strugurii. Sunt bogați în potasiu, sodiu, magneziu și vitaminele A, B și C. Au efect antioxidant și diuretic, fiind foarte buni pentru rinichi și scăderea nivelului de acid uric.

În plus, sunt benefici pentru inimă și reduc tensiunea arterială. Îi poți mânca la desert sau adăuga în salate. Indiferent de modul în care consumi aceste fructe, este posibil să fi observat că unii struguri au un praf alb pe ei.

Ce este acea pulbere albă pe care o au unele fructe? Poate da senzația că strugurii nu sunt buni de mâncat sau că au pesticide pe ei, dar este exact invers. Poate că acest praf îți poate oferi, de la început, o imagine proastă despre fructul pe care urmează să-l mănânci. Dar realitatea este cu totul alta. Elena González, expertă în siguranța alimentelor, susține că pulberea albă „nu este pesticid”, ci o „ceară epicuticulară”.

Acest tip de ceară, care se găsește și la plante, „apare în mod natural în majoritatea fructelor”, spune González, și servește la protejarea lor de „uscare, atacul insectelor și factorii de mediu”, precum căldura și frigul intens. Sunt microcristale care, în funcție de compoziția și structura lor, vor reflecta mai mult sau mai puțină lumină și, prin urmare, unele sunt mai vizibile decât altele. În plus, reprezintă un indicator că fructele sunt de bună calitate.

Această pulbere albă, care se mai numește și pruina, este prezentă și pe alte fructe precum bananele și merele. Având această funcție de protecție, ceara epicuticulară ajută fructele să reziste mai mult la transportul de pe câmp în supermarketuri. De asemenea, acest praf poate fi întâlnit pe prune, afine și lămâi, în trestia de zahăr, în legume (de exemplu, mazărea și varza) sau în plante precum conifere, eucalipt și mușchi.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentȘtiai? Motivul pentru care pisicile dorm atât de mult
Articolul următorA pus puțină sare peste cărbuni și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat cu grătarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.