76 de persoane s-au înecat, din neatenție sau din neglijență

0
136

Conform datelor furnizate de salvatori, în anul 2021, din neatenție sau din neglijență, în Republica Moldova s-au înecat 76 de persoane. Cum va fi anul acesta? Odată cu sezonul estival, scăldatul în bazinele acvatice, lacurile sau iazurile din țară ia amploare, iar Poliția din Soroca atenționează că înecul poate fi evitat.

Cum poate fi prevenit un înec? Supravegheați-vă în permanență copiii atunci când intrați în apă sau când vă aflați în apropiere; Nu vă scăldați pe timp de noapte sau după ce ați consumat băuturi alcoolice; Nu vă scăldați urcându-vă pe diferite obiecte; În cazul în care nu știți să înotați, evitați să vă scăldaţi singur şi nu intraţi în apă mai sus de brâu; Apelați la ajutor atunci când sunteți în pericol sau când sunteți martor al unui caz de înec; Scăldați-vă doar în bazinele acvatice amenajate corespunzător; Dacă vedeți o persoană care se află în primejdie, apelați ☎112. (SURSA: Inspectoratul de Poliție Soroca)


Articolul precedentLa Racovăț, gazdele au câștigat „o luptă”, dar au pierdut „războiul”
Articolul următorFanfara de la Zaim – câștigătoarea Premiului Mare la festivalul-concurs „Fanfara Argintie”!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.