3 metode simple cum să scapi de viermii din cirese

0
392
Foto: OdN

Cireşele sunt printre fructele preferate ale acestui sezon, însă nimic nu poate fi mai dezgustător pentru unele persoane decât să descopere că fructele pe care vor să le consume au viermi în ele.

Este important de menționat că viermii din fructele de cireş sunt inofensivi pentru oameni și nu provoacă boli sau alte tulburări în organism. Dacă fructele sunt proaspete, este posibil să nu observați o schimbare a gustului. Cu toate acestea, atunci când cireşele au stat mult timp atârnat pe ramuri, acest lucru se reflectă în calităţile sale. Gustul unor astfel de fructe se deteriorează, devenind amărui. Prezența viermilor e un argument că cireșele nu au fost stropite cu prea multe pesticide.

Iată câteva metode simple cum să scapi de viermii din cireșe :

  • Înmuierea fructelor în apă sărată: Pune cireșele într-un vas cu apă sărată timp de aproximativ 30 de minute. Viermii din cireșe vor fi atrași de sarea din apă și vor ieși la suprafața apei. Consumă cireșele, doar după ce le-ai spălat bine.
  • Utilizarea sodei de copt: Amestecă apă cu puțină sodă de copt și pune cireșele în această soluție. Lasă-le să stea acolo timp de 10-15 minute, apoi clătește-le. Acest proces ar trebui să îndepărteze viermii și alte organisme dăunătoare.
  • Congelare: Pune cireșele într-un recipient sigilat și pune-le în congelator pentru cel puțin 48 de ore. Temperaturile scăzute vor ucide viermii și larvele prezente în cireșe. Asigură-te că lădița de congelare este etanșă pentru a preveni contaminarea altor alimente.
Articolul precedentDistrugerea parțială a barajului de la Novaia Kahovca: de la „ecocid” până la „evacuarea populației nu este necesară”
Articolul următorÎn timp de o oră-două va fi restabilită aprovizionarea cu apă a centrului municipiului Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.