26.000.000 de lei pentru 45 de antreprenori începători

0
57

Patruzeci şi cinci de antreprenori începători vor beneficia de suportul statului pentru a-și lansa o afacere (proiecte start-up) în agricultură. Aceștia au depus proiecte ce prevăd investiții în agricultură în valoare de circa 40 milioane de lei și care vor genera peste 80 de locuri noi de muncă, conform rezultatelor preliminare ale apelului VII privind lansarea proiectelor strat-up în agricultură, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru dezvoltarea acestor start-up-uri, statul va oferi circa 26 de milioane de lei, din Fondul National de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

„În acest context, 24 de proiecte vor fi lansate și gestionate de femei, iar alte 21 de tineri fermieri. Sunt proiecte ce vizează înființarea/modernizarea plantațiilor multianuale, iar drept rezultat vor fi înființate 32,7 ha de plantații pomicole (prun, cireș, vișin, piersic, măr), plantații nucifere – 79,2 ha (alun și nuc), plantații viticole – 6,8 ha, culturi aromatice – 5,9 ha (levănțică) și arbuști fructiferi (mur, zmeur și coacăză) – 3,8 ha (în total circa 128 ha de plantații multianuale)”, indică Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

De asemenea, în cadrul apelului, au fost depuse și proiecte în sectorul zootehnic și se referă la înființarea fermelor apicole, înființarea/modernizarea fermelor de bovine, ovine și suine.

Finanțarea start-up-urilor prin mecanismul ”subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor fermieri și femeilor care doresc să își dezvolte o afacere în agricultură.

foto: agrointel.ro

Articolul precedentDuminică va fi mare sărbătoare la Soroca, municipiul găzduiește Târgul Meşterilor Populari „La Nistru la Mărgioară”
Articolul următorCAPC continuă să susțină și să promoveze instituția avertizorului de integritate din Republica Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.