22 de ghiozdane pentru elevii din Baxani, din partea enoriașilor Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca

0
599

În prima zi de școală, cei 22 de elevi de la Școala primară din satul Baxani au trăit o adevărată „minune” – enoriașii de la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, reprezentați de părintele Sorin (Huluță) le-au adus în dar câte un ghiozdan și o iconiță. 

Acest important atribut pentru un elev a fost plin nu doar cu toate rechizitele de care are nevoie un copil, dar și de „ingrediente” care au venit să le îndulcească viața de elev. Cu o prezență de sută la sută – 5 elevi în clasa I, 6 elevi în clasa a II, 7 elevi în clasa a III și 4 elevi în clasa a IV – picii au fost profund emoționați și bucuroși că…au venit la școală cu un ghiozdan, dar se vor întoarce acasă cu două ghizdane.

Părintele Sorin HULUȚĂ: În viața fiecărui copil ziua de început a anului școlar este un eveniment aparte. Așa a fost și pentru mine, așa este și pentru copii de astăzi. Ba mai mult, pentru mine și enoriașii pe care îi reprezint este o mare bucurie să facem mai fericiți acești copii or, inițiativa venită de la un grup de enoriași a prins din prima și am putut să procurăm aceste 22 de ghiozdane. Și pe această cale vreau să mulțumesc enoriașilor noștri, care au fost receptivi și care nu sunt la prima acțiune de binefacere. De ce școala din satul Băxani? Fiindcă avem o colaborare mai specială cu această primărie, dat fiind și faptul că edilul de aici este și preot. Or, nu este prima dată când venim cu ajutoare în această localitate. Bunăoară, mai  multe persoane din Baxani sunt beneficiarii Garderobei sociale, care funcționează pe lângă parohie. Urmează și alte colaborări în acest sens și, cu siguranță în localitatea, unde s-a născut un om care a dus și duce faima Sorocii – Emanuil Gavriliță…

Cristina SOCHIRCĂ, enoriașă la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”: Am făcut acest gest de binefacere cu mare plăcere și din toto sufletul. Trăim vremuri grele și nu toți copii au parte de tot ce le trebuie ca să aibă o copilărie fericită. Împreună cu soțul Roman, am cumpărat 5 ghizdane și sunt nespus de fericită că aceste cadouri i-au făcut fericiți și pe acești minunați copii.

Larisa ARVINTE, directoarea școlii din Baxani: Este o mare surpriză pentru elevii noștri. Acest cadou a fost foarte binevenit și i-a bucurat pe copii. Mulțumim enoriașilor de la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” și părintelui Sorin pentru acest gest creștinesc.

Augustina PȘENICINÂI, elevă în clasa a III: Din partea colegilor mulțumesc oaspeților de la Soroca pentru aceste frumoase cadouri. Am primit un ghizdan plin cu rechizite, dar și cu sucuri. Este o surpriză pentru noi și părinții o să se bucure când o să venim acasă cu două ghiozdane.

ANDREEA și XENIA, eleve în clasa I nici nu au avut cuvinte, marcate de poate primul cel mai important eveniment din partea lor, dar… Cuvintele mi s-au părut de prisos, fiindcă fețele lor fericite spuneau totul…

Dan AOLEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.