Sfatul Psihologului Rodica Cucuietu: „Activități captivante pentru copii în vacanța de vară”

0
57

În cadrul rubricii „Sfatul Psihologului” aflăm despre câteva idei creative de organizare a timpului liber în sezonul estival. Doamna Rodica Cucuietu, psiholog școlar la IP Liceul Teoretic „B. P. – Hasdeu” din orașul Drochia ne oferă câteva informații.

Vacanța de vară este una dintre cele mai așteptate perioade ale anului de către copii, mai ales că școala nu mai face parte din programul zilnic, iar activitatea principală rămâne a fi – joaca. Reala provocare apare, însă, atunci când cei mici se plictisesc iar părinții n-au idee cu ce activități noi să vină pentru a le capta atenția”, spune Rodica Cucuietu, psihologul școlar.

Mai jos, găsiți câteva idei pe care le sugerează doamna psiholog.

Idei de petrecere a timpului liber în vacanța de vară

Întâlnirea cu marea sau cu muntele

Cea mai aşteptată parte a verii este, în mod sigur, o ieşire mai lungă sau mai scurtă la mare ori la munte. Marea este favorita celor mici, dar şi a multor părinţi, pentru că e o destinaţie de sezon, oferă multiple posibilităţi de distracţie, dar şi beneficii pentru sănătate.

Şcoala de vară

Şcoala de vară nu presupune neapărat participarea la ore zi de zi, săptămână de săptămână, ci înscrierea la anumite activităţi care se vor derula cu regularitate pe durata verii.

Mersul la bunici

Acolo vei avea ocazia să luați contacult cu animalele şi cu natura, vei descoperi altfel de mici realităţi contemporane, pe care nu le-ar fi putut vedea în lumea urbană, şi vei avea acces la surse de hrană mult mai sănătoase.

Ieşirea la camping

O idee foarte bună, care poate fi pusă în practică într-un weekend sau, de ce nu, în mai multe weekend-uri consecutive, este să mergeţi împreună într-o zonă nu departe de casă, unde puteţi să campaţi peste noapte. Copiilor li se va părea grozav de frumos să se împăturească în sacii de dormit, să citească la lumina lanternei şi să se trezească dimineaţa suficient de devreme, încât să descopere roua căzută pe vegetaţia din jur şi pe adăpostul lor nocturn.

Una sau mai multe tabere

Tabăra e distractivă, utilă şi îl va ajuta pe copil să capete un sentiment de independenţă şi de maturitate.

Mergeți la un parc de distracții acvatic

De pe lista de activități de vară interesante pentru copii nu poate lipsi o excursie la parcul de distracții acvatic. Acest paradis al jocurilor în apă, în care adrenalina toboganelor uriașe se împletește cu plăcerea de a se bălăci în apă cât e ziua de lungă este destinația ideală dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul.

Lectura de vacanță

Lectura este una dintre activitățile pe care nici un copil nu ar trebui s-orateze pe perioada de vară. Lecturați din plăcere, neimpuși de nimeni, discutați cele lecturate cu prietenii, părinții, meditați asupra celor citite. E un bun exercițiu de formare a opiniei proprii și de îmbogățire a lumii interioare.

Indiferent de preferințe și interese, există întotdeauna ceva nou și interesant de făcut în această perioadă a anului. De la aventurile în natură, la explorarea destinațiilor noi și participarea la festivaluri locale, de la activitățile pe plajă până la călătorii de descoperire sau momentele de relaxare cu o carte bună, vara oferă oportunități nelimitate pentru a crea amintiri de neuitat. Indiferent de alegerea făcută, asigurați-vă că vă bucurați pe deplin de fiecare moment și faceți din acest sezon estival o perioadă plină de distracție, aventură și relaxare.


Articolul precedentIulian Plop de la Liceul Teoretic „Constantin Stere”: deținătorul Premiului Mare și trofeului „Elevul Anului” / VIDEO
Articolul următorComunitatea romilor din Republica Moldova își exprimă dorința de integrare în Uniunea Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.