Voluntarii pentru un oraş curat

0
28

Tinerii de la Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia” au dat start campaniei anuale de salubrizare. Ieri, 30 martie, ei au desfăşurat salubrizarea Cheiului Nistrului. La eveniment au participat şase voluntari, număr relativ redus faţă de campania precedentă, la care au participat circa 15 persoane. Sorocenii şi-au propus să curețe de gunoaie şi PET-uri malul râului Nistru, pe porţiunea dintre Gara Auto şi cartierul Soroca Nouă. Terenul a fost împărţit în câteva porţiuni, astăzi fiind salubrizată una dintre acestea.

O altă etapă a campaniei prevede salubrizarea falezei râului Nistru, mai apoi a parcurilor din oraş. Coordonatorul acţiunii, Ion Gheorghiţă, a menţionat că acţiunea de astăzi este de fapt un subpunct din cadrul programului obligatoriu al voluntarilor. Acest program este realizat de către 20 de voluntari ai centrului, fiecare dintre ei având câte trei acţiuni de salubrizare preconizate pentru anul curent.

De asemenea, Ion Gheorghiţă a menţionat că se va opta pentru implicarea nu doar a voluntarilor din cadrul centrului, ci şi a persoanelor din oraş interesate de situaţia ecologică a urbei. La această acţiunea, spre exemplu, voluntarilor li s-a alăturat şi soroceanul Karol Racz-Sochircă.
Campania de salubrizare se organizează anual şi este activă din primăvară până în toamnă.

Alina Baran,
stagiară, anul II, Facultatea de Litere, specialitatea Jurnalism, USARB


Articolul precedentProbleme şi impedimente — multe, bani şi posibilităţi — puţine!
Articolul următorŞase fac şi o primărie întreagă nu poate „desface”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.