“Убери корыто с дороги”: doi soroceni au fost condamnați pentru că au atacat un tânăr ca în anii ’90

0
1776
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA

În această săptămână Judecătoria Soroca a pronunțat sentința pe un caz de huliganism și violență a doi soroceni, care au atacat și bătut fără vreun motiv un tânăr. Totul s-a întâmplat la 29 septembrie 2023, după ora 21:00, în preajma căminului Colegiului “Mihai Eminescu” din Soroca.

Din depozițiile victimei aflăm că tânărul se afla în mașină împreună cu un prieten și staționa în spatele căminului, ulterior în spatele lor s-a oprit un Opel, iar din el cineva a strigat “yбери корыто с дороги” (mutăți jgheabul din drum – traducere aproximativă). Atunci băiatul a ieşit din automobil şi i-a spus celuilalt șofer să meargă un pic mai în urmă sau să se apropie de gard, ca să poată ieși cu mașina. Atunci bărbatul a început a-l numi cu cuvinte necenzurate şi a-l ameninţa cu răfuială fizică, apoi s-a repezit spre tânăr şi l-a lovit cu pumnul în regiunea feţei. Atunci el a început să se apere, au urmat un schimb de lovituri reciproce. Prietenul său a încercat să-i despartă, dar nu i-a reușit. Atacatorul i-a spus băiatului să nu plece nicăieri că el revine, s-a urcat în mașină și a plecat undeva. Băiatul a încercat să fugă de acolo cu mașina, dar colegul de serviciu al atacatorului a pălit în mașină cu pumnul, șoferul a blocat uşile, dar bărbatul s-a urcat pe capota automobilului şi a început a lovi cu picioarele în parbriz. Apoi a coborât şi a mers spre portiera din partea şoferului unde a început a lovi cu pumnii în geam. Văzând că nu se sparge a început a lovi cu picioarele şi în acel moment geamul s-a spart. Tânărul de frică s-a refugiat pe scaunul din spate, iar prietenul a deschis uşa pasagerului şi a fugit din automobil sunând la 112. În scurt timp s-a întors și primul atacator şi ambii au încercat să îl scoată afară pe băiat, dar fiindcă nu au putut, au început a-l lovi peste diferite părţi ale corpului cu pumnii şi picioarele. S-au oprit abia la venirea poliției.

Inculpații și-au recunoscut vina și au solicitat procedura simplificată, recunoscând integral faptele descrise în rechizitoriu. În timpul ședinței de judecată, partea vătămată a solicitat o pedeapsă mai blândă pentru inculpați, având în vedere restituirea prejudiciului cauzat prin infracțiune. Astfel judecătorul a decis că ambii soroceni se recunosc vinovați, primul atacator a primit o amendă de 28 mii de lei, iar al doilea, anterior condamnat pentru huliganism, a primit o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de doi ani, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis. Totodată executarea se suspendă condiţionat, pe un termen de probă de trei ani.


Articolul precedentUn miliardar vrea să organizeze Jocurile Olimpice pentru sportivii care utilizează dopaj și steroizi
Articolul următorExcelență în educație: Centrul pentru Elevii Capabili de Performanță din Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.