Zvonul despre întroducerea vizelor pentru intrarea în România nu corespunde realității. MAEIE vine cu explicații

0
149

   După ce a apărut informația conform căreia cetățenii Republicii Moldova vor trebui, din 1 noiembrie 2023, să obțină înainte de o călătorie în spațiul Schengen o autorizație de călătorie electronică s-au răspândit mai multe zvonuri precu că, intrarea în România, de exemplu, se va face în baza vizelor. Or, aceste zvonuri nu au nimic comun cu realitatea, lucru confirmat și de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

  În primul rând,  Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS)  presupune că cetățenii fiecărui stat, care beneficiază de regimul fără vize cu Uniunea Europeană, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, vor urma să obțină înainte de o călătorie în spațiul Schengen o autorizație de călătorie electronică. Autorizația de călătorie va fi obligatorie pentru persoanele cu vârsta între 18 și 70 de ani și va costa 7 euro.

  ATENȚIE! Autorizația de călătorie va fi valabilă pentru o perioadă de trei ani sau până la sfârșitul perioadei de valabilitate a pașaportului utilizat pentru obținerea autorizației de călătorie.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentȘefului Comisariatului de poliție Soroca, Octavian Cebotarenco, i-a fost acordat gradul Comisar Șef
Articolul următorEpiscopul Ioan al Sorocii a primit diploma de Doctor în Istorie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.