Vladimir Putin cere mobilizarea militară parțială a Federației Ruse

0
187

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri că a decis o mobilizare parțială în Rusia, în contextul în care războiul din Ucraina a ajuns la aproape șapte luni. Discursul lui Putin către națiune vine la o zi după ce regiunile controlate de Rusia în estul și sudul Ucrainei au anunțat că intenționează să organizeze referendumuri pentru a deveni părți integrante ale Rusiei. Eforturile susținute de Kremlin de a asimila patru regiuni ucrainene ar putea pregăti terenul pentru ca Moscova să escaladeze războiul în urma succeselor ucrainene pe câmpul de luptă, informează Europa Liberă.

Referendumurile, care sunt așteptate încă din primele luni ale războiului, vor începe vineri în regiunile Luhansk, Herson și în regiunile Zaporojie și Donețk, parțial controlate de Rusia.

„Vorbim despre o mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși la recrutare și, mai presus de toate, cei care au servit în forțele armate și care au o anumită specialitate militară și o experiență relevantă”, a subliniat Putin.

Putin a adăugat că scopul său este de a „elibera” regiunea Donbas din estul Ucrainei, afirmând, fără a oferi vreo dovadă, că majoritatea oamenilor din regiune nu doresc să se revină la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

SURSA: IEuropa Liberă


Articolul precedentAstăzi este hram în 10 sate din raionul Soroca: neamurile sunt așteptate de la Zastânca și Cosăuți la Băxani și Volovița
Articolul următorCum arată gările auto „moderne” și cine se va ocupa de ele în continuare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.