Vladimir Putin cere mobilizarea militară parțială a Federației Ruse

0
186

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri că a decis o mobilizare parțială în Rusia, în contextul în care războiul din Ucraina a ajuns la aproape șapte luni. Discursul lui Putin către națiune vine la o zi după ce regiunile controlate de Rusia în estul și sudul Ucrainei au anunțat că intenționează să organizeze referendumuri pentru a deveni părți integrante ale Rusiei. Eforturile susținute de Kremlin de a asimila patru regiuni ucrainene ar putea pregăti terenul pentru ca Moscova să escaladeze războiul în urma succeselor ucrainene pe câmpul de luptă, informează Europa Liberă.

Referendumurile, care sunt așteptate încă din primele luni ale războiului, vor începe vineri în regiunile Luhansk, Herson și în regiunile Zaporojie și Donețk, parțial controlate de Rusia.

„Vorbim despre o mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși la recrutare și, mai presus de toate, cei care au servit în forțele armate și care au o anumită specialitate militară și o experiență relevantă”, a subliniat Putin.

Putin a adăugat că scopul său este de a „elibera” regiunea Donbas din estul Ucrainei, afirmând, fără a oferi vreo dovadă, că majoritatea oamenilor din regiune nu doresc să se revină la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

SURSA: IEuropa Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.