Victimele catastrofei de la Cernobâl au fost omagiate la Florești

0
46

Ieri, 14 decembrie, la Florești au fost depuse flori la Piatra comemorativă în semn de omagiu victimelor catastrofei de la Cernobîl și a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor care și-au jertfit viața.

La înlăturarea consecințelor avariei de la Cernobâl au participat 115 floreșteni. Fiecare dintre ei și-a făcut cu cinste datoria, au riscat cu propria viaţă pentru a înlătura pericolul, manifestând curaj și bărbăție în acea situație grea. Deși au știut care vor fi urmările, au mers în lupta cu inamicul invizibil, conștientizând că salvează milioane de vieți. Și-au pus viața și sănătatea în pericol pentru ca noi să avem o viață mai sigură. Actualmente, în raionul Florești au mai rămas în viață 47 de veterani, dar și aceștia luptă cu boli grave.

Reprezentanții Secției Administrativ-Militare, doamnele Carolina Stan și  Iana Dubina, au venit în fața celor prezenți cu informații recente despre veteranii din raion. Domnul Ion Bordea, preşedintele Asociaţiei Uniunii Cernobâl Florești și veteranii prezenți la eveniment au împărtășit amintiri despre faptele curajoase din acea perioadă.

Doamna Olesea Rotarciuc, viceprimar de Florești, a exprimat  profunda recunoștință pentru adevăratul act de eroism, bărbăția și responsabilitatea manifestată de participanții la acea cumplită deflagrație. Suntem datori să cinstim memoria victimelor și a veteranilor, îndeosebi în actuala perioadă zbuciumată din istoria omenirii.   

Silvia RUSU,

specialist principal, Serviciul Administraţie Publică

 

Victimile catastrofel de la Cernobâl au fost omagiate la Florești


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSTOP VOT pentru concursul foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
Articolul următorGimnaziul Roșietici + Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Cuca, județul Galați = proiectul „Educația care ne unește”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.