Un grup de elevi din Băhrinești descoperă laboratoarele Universității de Stat din Moldova

0
37
În perioada vacanței de primăvară, un grup de elevi din clasele a VII-a – a XI-a din gimnaziul „Eustafie Popescu”, s. Băhrinești, r. Florești, însoțiți de profesorii lor de chimie, au vizitat Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.
Elevii au fost întâmpinați de către decanul Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică, dr., prof univ., Viorica Gladchi, care le-a vorbit elevilor despre Universitatea de Stat din Moldova și istoria Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică.
Ulterior elevii au vizitat laboratorul, la disciplina „Chimie organică II”, unde dr., lector universitar Roman Rusnac le-a prezentat un șir de experimente chimice, care le-au captat și mai mult atenția și chiar curiozitatea de a participa în executarea unor experimente îndumați de către dr. Roman Rusnac.
De asemenea, elevii și cadrele didactice au vizitat Laboratorul la Farmacognozie, iar dr., lectror universitar, Vladislav Blonschi și studenții le-au demonstrat elevilor metode de confirmare a identității produselor vegetale medicinale, inclusiv, prin analiza microscopică.
Vizita de studiu face parte din acțiunile prevăzute în cadrul subproiectelor TehFarmCosm, ChimBioFarmPro și BIOTEHN din cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” finanțat de Banca Mondială.

Articolul precedentStudiază în confort. Elevii, dar și profesorii din școlile eficientizate energetic- mulțumiți de rezultate /VIDEO/
Articolul următorBucureștiul va găzdui în aprilie 2024 acest eveniment excepțional dedicat prosperei industrii de cereale din Europa Centrală și de Est /PUBLICITATE
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.