Trucul prin care îți dai seama dacă un ou este proaspăt, vechi sau aproape stricat

0
198

Ouăle reprezintă produse de bază în bucătărie. Gospodinele le folosesc pentru a găti tot felul de mâncăruri. Pot fi consumate de sine stătătoare sau încorporate în alte preparate. Una dintre cele mai comune probleme adresate în spațiul public privind ouăle se referă la perioada lor de consum.

Tu știi cum să identifici un ou care nu mai poate fi folosit în bucătărie? În cazul celor de la magazin sau supermarket, este simplu să îți dai seama dacă produsul este bun sau a expirat. Atât pe cutia în care se află ouăle cumpărate, cât și pe produsele propriu-zise se află inscripționată data de expirare a acestora.

Dacă obișnuiești să mănânci ouă de casă, lucrurile stau puțin diferit, acestea neprezentând o dată de expirare pe coajă. Totuși, poți afla rapid cât de proaspăt este produsul, în funcție de cum reacționat odată ce este introdus în apă. Ai auzit despre acest truc? Multe gospodine experimentate îl folosesc.

Cum îți dai seama cât de vechi este un ou, în funcție de cum stă în apa rece din recipient

Așadar, dacă vrei să-ți testezi ouăle, pune-le într-un vas de bucătărie înalt, în care să adaugi apă rece. Analizează cu atenție poziția ouălor din recipient. Știi cum să interpretezi felul în care s-au așezat în apă?

În primul rând, trebuie să știi că dacă oul s-a ridicat la suprafață și nu stă pe fundul vasului, este mult prea vechi pentru a fi folosit. Dacă oul s-a ridicat la suprafața recipientului, aruncă-l și nu-l găti. Nu-l folosi nici la prepararea a diverse mâncăruri.

Dacă oul din vasul de bucătărie s-a lăsat la fund, trebuie să fii foarte atent la poziția în care s-a așezat. În cazul în care oul stă pe fundul recipientului orizontal, înseamnă că este proaspăt. Îl poți mânca cu încredere.

Dacă stă pe fundul vasului în poziție oblică, atunci oul este vechi de o săptămână. Iar în cazul în care stă vertical pe fundul recipientului, înseamnă că este vechi de două sau trei săptămâni. Evită să mănânci ouă care nu sunt proaspete. Riști să te confrunți cu probleme de sănătate. Majoritatea celor care consumă ouă expirate se îmbolnăvesc din cauza contractării bacteriei alimentare Salmonella, care, fără îndoială, nu îți este străină.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce se spală prosoapele de bucătărie separat
Articolul următorDe ce nu este sănătos să stai picior peste picior. Explicația neașteptată oferită de un specialist
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.