Trucul genial prin care lalelele vor rezista mult timp în vază

0
1278

Lalelele sunt unele dintre cele mai comune flori primite în dar de către reprezentantele sexului frumos, în prima lună de primăvară. Înfrumusețează întotdeauna locuința și oferă un plus de culoare oricărei încăperi în care sunt așezate. Cu toate că sunt flori de sezon, sunt foarte delicate. Știi cum trebuie să le îngrijești?

Poate nu știai, însă lalelele continuă să crească mai mult decât alte flori în vază. De aceea, este important să știi cum să procedezi când le pui în apă. Înainte de toate, taie un centrimetru din codițele florilor, în timp ce acestea se află sub jetul de apă. Ai grijă să faci tăietura oblică, pentru a crea o suprafață mai mare de absorbție a apei când le pui în vază.

Al doilea pas important este îndepărtarea frunzelor de pe tulpini. Chiar dacă la o primă vedere acest aspect nu pare a fi esențial, adevărul este că, odată ajunse în contact cu apa, frunzele vor începe să putrezească. Astfel, durata de viața a florilor va fi mai mică. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de ele, fii atent la acest detaliu.

Există un truc la care poți apela pentru a ajuta lalelele să reziste o perioadă mai îndelungată în vaza cu apa. Playtech Știri îți explică, în rândurile de mai jos, ce ingredient trebuie să adaugi în vas pentru ca florile să nu-și piardă rapid frumusețea.

Ce ingredient trebuie să adaugi în apa în care pui lalelele

Înainte de a pune florile în vază, adaugă în apa din vas câteva picături de zeamă de lămâie. Nu, nu este o glumă. Trucul este foarte eficient, fiindcă aciditatea din zeama de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor. Procedând astfel, tulpinile florilor nu vor putrezi și te vei putea bucura mai mult timp de ele.

După ce pui lalelele în apă, alege cu atenție locul din casă în care le așezi. Aceste flori de primăvară trebuie să le menții într-un mediu răcoros. Astfel, nu le pune niciodată în apropierea surselor de căldură sau în încăperi în care știi că este cald.

De asemenea, este recomandat să ferești lalelele de razele directe ale soarelui. Nu uita să schimbi în mod repetat apa. Nu adăuga apă călduță în vază, ci întotdeauna apă rece. Și aceasta va contribui la stoparea dezvoltării bacteriilor.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCare sunt alimentele care pot fi consumate în siguranță și după data de expirare?
Articolul următorExpo-Târgul „Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.