Totul este sub control – pastilele de iodură de potasiu nu sunt „vitamine” și mai bine să nu avem nevoie de ele

0
120

Sănătate

Mai mulți cititori ne-au telefonat la redacție și ne-au întrebat de unde, când și cum pot primi pastilele de iodură de potasiu, primite de la Guvernul României. Oamenii sunt oarecum bulversați de unele informații contradictorii apărute în ultimele zile, dar nu sunt motive de panică și de îngrijorare or, totul este sub control.

Altfel, chiar și președinta Maia Sandu a declarat ieri, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la Pro TV, că pastilele sunt deja la medicii de familie și urmează să fie repartizate cetățenilor numai în caz de necesitate. Această necesitate ar putea să apară numai în cazul unui accident nuclear și, în nici un caz, cu scop profilactic. Și reprezentanta Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Lilia Plămădeală, a declarat recent că cele peste 1.000.000 de pastile de iodură de potasiu donate de România au fost repartizate către toate Centrele de Sănătate Publică (CSP) din Republica Moldova.

Vă reamintim că, zilele acestea Centrala nucleară de la Zaporojie, de unde ar putea veni pericolul a fost vizitată de o delegație de inspectori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Aceștia au depistat ceva nereguli, dar situația rămâne sub control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.