Sună sirenele de trei ori? Află ce înseamnă

0
2040

Dacă auzi sirenele sunând de trei ori, asta înseamnă că alarma ne avertizează că va urma un atac aerian. Mergând mai departe, dacă vei auzi sirenele sunând de cinci ori, asta înseamnă semnal de avertizare cu privire la un dezastru, iar cifra 15, în acest caz, va reprezenta avertizarea locuitorilor că orașul va fi supus unui eventual atac aerian iar ceea ce ai de făcut este să intri în primul adăpost antiaerian, de obicei regăsite în blocuri sau în cel mai rău caz, te poți adăposti în tunelurile de metrou.

Care este codul sirenelor de urgență? 

Incendiu: Sirena trebuie să sune timp de 2 minute.
Catastrofă: Sirena trebuie să sune timp de 2 minute, repetat de trei ori cu un interval de 10 secunde.
Încetare: Sirena va emite un sunet de alergare directă timp de 2 minute.
Test: Sirena emite un sunet continuu timp de 2 minute.

Sirenele sună timp de trei minute și apoi se opresc automat pentru a-și păstra bateriile. Dacă acestea sună din nou, înseamnă că există un nou pericol. Sirenele nu sună niciodată pentru un „totul este în regulă”. Trebuie să ascultați radioul sau televizorul pentru a afla dacă este sigur afară.

 • Ce înseamnă când o sirenă are un sunet foarte lung: înseamnă că aveți o urgență care vă pune viața în pericol. Veți auzi un sunet de sirenă lung și constant. Sirenele vor suna de mai multe ori, timp de aproximativ trei minute de fiecare dată.
 • Ce înseamnă când o sirenă are un sunet care oscilează: Genul acesta de sunet este pentru apel de incendiu. Tonul oscilant este folosit pentru a alerta pompierii voluntari cu privire la un apel de incendiu. Pregătirea pentru viscol/temperatură extrem de rece. Siguranța în caz de caniculă.
 • Ce înseamnă când se aud mai multe sirene: Sirenele pot fi acționate de mai multe ori pentru aceleași amenințări de vreme severă, de exemplu. Nu există un semnal de „totul este în regulă” din partea sirenelor. Dacă auziți o sirenă, cea mai bună reacție este să vă retrageți în casă și să ascultați presa locală pentru informații.
 • Ce trebuie să faci atunci când auzi o sirenă: Dacă te afli într-o mașină, parchează, ieși din ea și îndreaptă-te cât mai repede posibil spre orice clădire în care poți intra. Dacă nu poți face acest lucru, trage pe dreapta, oprește motorul și sistemul de ventilație și rămâi în mașină.

  Câte semnale de alarmă sunt și cum funcționează

  1. Alarmă aeriană: Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele,
  2. Alarmă la dezastre: Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare,
  3. Prealarmă aeriană: Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare,
  4. Încetarea alarmei: Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

sursa: playtech.ro

 • ETICHETE
 • EC
Articolul precedent„Primăvara în vocea tineretului”, la ediția 57 a „Mărțișorului” / VIDEO
Articolul următorFALS: România trimite sisteme antiaeriene și HIMARS la frontiera cu Republica Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.