Situație dramatică în pădurile din raionul vecin: la Arionești și Pocrovca au fost depistate tăieri ilicite /VIDEO/

0
78
Defrișările ilegale nu mai contenesc. Cazuri noi de tăieri ale arborilor, dar și a transportului ilegal de masă lemnoasă au fost înregistrate în nordul Republicii Moldova.În raionul Dondușeni, spre exemplu, scrie echipa.md/

 Pe teritoriul raionului s-a înregistrat defrișări a 11 arbori de speciile arțar și stejar, în pădurea gestionată de primăria Pocrovca, 17 arbori din pădurea satului Arionești și 26 de arbori din pădurea de la nordul satului Plop. Cei mai mulți copaci, circa 250 au fost defrișați ilegal în pădurea din localitatea Cernoleuca. În total, a fost obținută ilegal masa lemnoasă de peste 24 de metri cubi. Poliția în prezent caută făptași. O altă încălcare gravă înregistrată în localitatea Berezovca, unde pădurarul ar fi dat foc crengilor și lemnului pentru a nu-l repartiza oamenilor, în localitate.

  Potrivit șefului IMP, Ion Bulmaga, în lunile septembrie-octombrie a anului curent, pentru tăieri ilicite și alte contravenții silvice, au fost trași la răspundere contravențională 30 de pădurari și maiștri, toți angajați ai Agenției Moldsilva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.