Situația la frontieră

0
78
  La trecerea dintre ani, circulația transfrontalieră a fost una degajată
  La trecerea dintre ani, circulația transfrontalieră a fost una degajată

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 462 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 568 traversări persoane, dintre care 625 treceri la frontiera moldo-română, 561 treceri la frontiera cu Ucraina și 382 de treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost: PTF Aeroportul Chișinău – 377 traversări persoane (rute charter); PTF Leușeni – 444 traversări persoane; PTF Otaci –  296 traversări persoane PTF Tudora – 148 traversări persoane; PTF Sculeni – 94 traversări persoane.

   Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: o trecere ilegală a frontierei de stat; nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; trei conducători auto au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietelor.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 462 persoane și completate 1 568 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 382 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.  Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări medicale. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Nice și Paris, fiind înregistrate 377 de persoane. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 181 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă și 35 de conaționali, reveniți din Lituania.

   Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 71 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

SURSA: Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.