Și mașinile electrice pot avea kilometrajul falsificat: Cum poate fi verificată starea bateriilor?

0
81
Foto: Francis Ray from Pixabay
Foto: Francis Ray from Pixabay

Un nou studiu realizat de o platformă de verificări auto online arată că și mașinile electrice la mâna a doua pot avea kilometrajul falsificat. În Europa, fiecare a 7-a mașină electrică second-hand are această problemă, informează DIGI24.

În cazul acestor vehicule, citirea odometrului este foarte importantă, în special pentru a stabili durata de viață a bateriilor. Cei mai mulți producători de mașini electrice oferă o garanție de minimum 100.000 de kilometri pentru acumulatori.

De regulă, bateriile pot avea o durată de viață mai mare de 320.000 de kilometri. Însă, în situația unui vehicul cu kilometrajul falsificat, este mult mai greu de evaluat starea acumulatorului. Înlocuirea întregului sistem poate costa zeci de mii de euro sau chiar jumătate din valoarea mașinii.

Studiul CarVertical, făcut pentru anul 2022, mai arată că una din 4 mașini electrice a fost implicată în accidente rutiere. Daniel Schuster, specialist în piața auto, a spus la Digi24 că există metode pentru a verifica starea acumulatorilor unei mașini electrice. „Orice autovehicul poate să aibă odometrul modificat. Verificările pentru mașinile electrice sunt puțin mai complexe decât în cadrul unui autovehicul convențional. Bateria unei mașini electrice nu funcționează altfel decât un banal telefon mobil. Ciclurile de încărcare/descărcare și modul în care utilizăm acea baterie au o influență foarte mare asupra duratei de viață”, a explicat Schuster.

„Dacă ne hotărâm să cumpărăm un astfel de autovehicul ar trebui să verificăm în primul rând cu un aparat de diagnoză așa-numitul SOH, sau „state of health” al bateriei, ca să vedem în ce limite se mai înscrie în acest moment bateria”, a adăugat el. Schuster a precizat că astfel de verificări se pot face la un service al mărcii automobilului, unde poate fi verificată starea bateriei, chiar dacă aceasta a fost resetată.

SURSA: DIGI24

Articolul precedentAmestecul puternic cu care trebuie să stropești pomii fructiferi în aprilie. Vei avea fructe până în toamnă
Articolul următorMeteo: la început de săptămână sunt posibile ploi și temperaturi de până la +12…0° Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.