Şi la Soroca este sărbătorită Ziua Naţională a României (GALERIE FOTO/VIDEO)

1
60

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a început din oraşele de provincie ale Basarabiei – Bălţi şi Soroca. Astfel pentru a marca această sărbătoare naţională a tuturor românilor, la Soroca au avut loc mai multe activităţi de suflet.

În dimineaţa zilei la Biserica „Sf. Martiri Brâncoveni” a fost oficiată Sfânta liturghie cu Te Deum în memoria înaintaşilor noştri care au înfăptuit Unirea. Apoi sorocenii au mers în coloană până în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului. La mitingul solemn s-a vorbit despre importanţa Marii Uniri, s-au recitat poezii şi cântat cântece dedicate neamului românesc. Pe lângă discursurile rostite de Mihai Zeamă, Nicolae Bulat, Victor Cobăsneanu şi alţii, manifestaţia a fost mai frumoasă prin prestaţia copiilor şi tinerilor de la Gimnaziul ”Alexandru Lupașcu” din Volovița, Liceele “Ion Creangă” şi “Constantin Stere” din oraşul Soroca şi Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”.

Urmăriţi mai jos o galerie video şi foto de la eveniment.

odn_3435

 


Articolul precedentCum poţi fi „un pic gravidă” sau Cine i-a dezlegat ochii Themisei?
Articolul următorUn spectacol cu ARIPI
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.